30 min + 25 min i ugn
Kladdkaka med extra allt – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen.
- Smält smöret i kastrull och låt det svalna. Rör i chokladen och tillsätt övriga ingredienser. Sätt gärna fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj och mjöla formen. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta hellre ut den för tidigt än för sent. Låt kakan kallna i formen.
- Garnering: Vispa grädden fast. Rör försiktigt i amaretton. Häll upp i spritspåse, gärna med rundad tyll.
- Bred hasselnötscrème över chokladkakan. Spritsa små gräddtoppar runt om så att det täcker kakan.
- Dra med en vass kniv över den kalla chokladkakan så att det bildas tunna chokladflagor. Strö dem över grädden. Strö över hasselnötterna. Pudra över kakaon.