4.24.24.24.24.2

Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås är en variant av tiramisu med espressosmaksatta savoiardikex, chokladglass och vispgrädde.

För 4 personer:

Ingredienser

12 savoiardikex
0,5 liter chokladglass
50 g choklad, mörk
1 dl strösocker
4 dl vatten
0,5 dl espressokaffepulver
2 dl vispgrädde

Garnering:

kakao

30 minuter

Chokladglasstiramisu med kaffe- och chokladsås – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Koka ihop  socker med vatten till ca 2 1/2 dl återstår. Blanda ner kaffepulver. Rör ner chokladen i hälften av kaffesockerlagen. Låt svalna.
  2. Halvtina glassen. Lägg ut hälften av kexen i en form. Droppa på kaffelag. Lägg på glass, resten av kexen och kaffelagen. Ställ in i frysen.
  3. Lättvispa grädden. Ta ut glassen och bred på grädden lite slarvigt. Ringla över chokladkaffelagen och pudra över kakao.
Fler recept med: Nyårsmeny