En underbart god glass med rik smak av choklad och citrus. Glassen görs bäst i glassmaskin.
För 4 person(er)
Ingredienser
2,5 dl
mjölk
2,5 dl
vispgrädde
0,5
vaniljstång
0,5
apelsin, rivet skal
0,5
citron, rivet skal
1,5 dl
strösocker
1,5 msk
honung
50 g
mörk choklad
Chokladglass med doft av citron och apelsin – gör så här:
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de små fröna med en kniv. Lägg i stång och frön. Tillsätt apelsin- och citronskal, socker och honung. Koka upp och låt vila 30 min.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sila mjölkblandningen ner i en ren kastrull. Koka upp och häll över chokladen. Mixa med mixerstav till en slät massa och låt kallna, gärna över natten.
Häll glassmassan i en glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) och kör ca 20 min. Häll upp den i en bunke och ställ i frysen. Servera glassen som den är med färska bär eller vackert upplagd på chokladplatta.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.