Chokladfyllda färska fikon, bananglass o myntasås

Choklad, som blandas med färska fikon, är fantastiskt gott för så få kalorier. Bananglass är annorlunda och spännande till. Kom ihåg att frysa bananskivorna dagen innan. Vill man kan man givetvis servera vaniljglass till.

1. Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen av fikonen. Gröp ur dem, hacka innehållet lite. Hacka chokladen och blanda med fikonhacket. Lägg tillbaka i de urgröpta fikonen.
2. Myntasås: Blanda honung, mynta och citron i en skål.
3. Glass: Lägg alla ingredienser i en mixer, separera bananskivorna, så att de inte klumpar ihop sig. Kör till en slät kräm. Servera direkt eller frys 1 timme för att få lite fastare konsistens.
4. Gratinera fikonen ca 8 min. Servera dem ljumma med glassen och myntasåsen till. Garnera gärna med färsk mynta.

Recept från