Chokladfudge med vanilj

Recept på chokladfudge med vanilj. För att lyckas bra med fudgen behöver du en digitaltermometer.
Charlotte Jenkinson

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap - ljus
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk glykos
  • 50 g smör
  • 2 tsk vaniljpasta - Dr Oetker
  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)

Garnering

  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull med höga kanter. Koka upp, sätt i en termometer och låt smeten sjuda till 120°, ca 45 min. Rör inte om utan skaka bara kastrullen då och då om det behövs.

  2. Tillsätt glykos, smör och  vaniljpasta när termometern visar 120°. Rör om lite så att det blandas. Sjud ytterligare ca 2 min. Hacka chokladen.

  3. Ta kastrullen från värmen och  rör ner chokladen försiktigt så att den smälter och blandas med smeten.

  4. Häll smeten i en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper i botten. Ställ fudgen att kallna och stelna på torr och sval plats.

  5. Skär fudgen i bitar. Hacka och smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, gärna i en plastpåse. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över fudgebitarna. Ställ dem i kylen att stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!