Chokladfrosting med kanderade nötter

Variera chokladkrämen med whisky eller punsch. ( Används till chokladcupcakes som finns i receptdatabasen)
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk rom - mörk
  • 200 g philadelphia - light

Kanderade nötter

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Smält smöret, rör i alla torra ingredienser. Låt svalna.

  2. Rör ner rom och philadelphiaost i chokladsmeten.

  3. Ställ i kylen och låt den stabilisera sig lite.

  4. Ta fram frostingen ca 30 min innan den breds på muffinsen.

  5. Kanderade nötter: Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg över dem på en torr handduk och rulla dem så att skalet lossnar.

  6. Smält socker och salt i stekpanna på medelstark värme, rör inte!

  7. Lägg i nötterna när sockret smält och rör om.  Häll i vatten och koka ihop hastigt tills vattnet dunstat.

  8. Lägg över nötterna på bakplåtspapper och låt stelna.  Hacka nötterna och strössla dem över chokladfrostingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!