00000

Julgodis med krämig kola och mörk choklad. Den karamelliserade mjölken som blir över går bra att frysa. Tina chokladformarna långsamt i kylen. Ett enkelt recept, och så gott! 

För 10 formar

Ingredienser

1 dl karamelliserad mjölk
150 g choklad, mörk

Garnering:

flingsalt

30 min + tid i kylen

Chokladformar med dulce de leche – gör så här:

  1. Ställ burken med karamelliserad mjölk i kylen. Hacka chokladen och smält i mikrovågsugn ­eller över vattenbad. Pensla in­sidan och botten av små formar med chokladen. Ställ formarna på en bricka och ställ i kylen tills chokladen stelnar, ca 20 min.
  2. Pensla formarna med ytter­ligare ett eller två lager choklad och låt stelna i kylen.
  3. Rör den karamelliserade mjölken slät. Fördela den i formarna och ställ kallt fram till servering i en burk med lock. Garnera med flingsalt.
Fler recept med: Choklad, Godis, Julgodis