Chokladfondant

Chokladfondant med rinnigt inre och bakad yta. Denna chokladfondant blir inte fullt så rinnig som en fondant brukar vara, utan mer som ett krämigt hjärta under den ljuvliga ytan.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad - mörk (70%)
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl

Tillbehör

  • fikon - färska
  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj 6–8 små ugnssäkra formar och strö dem med strösocker. Smält smör och choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör om då och då.

  2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt med elvisp. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 12–13 min. Bakelserna ska fortfarande vara kladdiga i mitten. När de höjer sig lite ur formarna börjar de bli klara.

  4. Ta formarna ur ugnen och vänd dem upp och ner på assietter. Lyft bort formarna efter 3–4 min.

  5. Servera genast, gärna tillsammans med färska fikon och vispad grädde. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!