Chokladfondant med nutella

Recept på chokladfondant med nutella. Godaste chokladfondanten med en klick rinnig nutella som ger den nougatiga hasselnötssmaken.

Chokladfondant med nutella – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den med smör på svag värme i en liten kastrull. Sikta ner kakao, mjöl och salt och vaniljsocker. Vispa ägg, äggulor och florsocker fluffigt och vänd ner det i chokladsmeten. Vispa i grädden.
  3. Smörj och mjöla fondantformarna .
  4. Fyll formarna till 2/3. Klicka sedan en tesked nutella i mitten av varje form.
  5. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Låt svalna en  aning och vänd upp och ner på serveringsfat eller servera direkt ur formen med glass eller grädde och hallon.

PS. Så enkelt gör du hemmagjord nutella

Recept från