00000

Recept på chokladfondant med nutella. Godaste chokladfondanten med en klick rinnig nutella som ger den nougatiga hasselnötssmaken.

För 6 fondanter

Ingredienser

Chokladfondant nutella

300 g mörk choklad
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
2 äggulor
3 ägg
1 dl nutella
2 msk florsocker

Chokladfondant med nutella – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den med smör på svag värme i en liten kastrull. Sikta ner kakao, mjöl och salt och vaniljsocker. Vispa ägg, äggulor och florsocker fluffigt och vänd ner det i chokladsmeten. Vispa i grädden.
  3. Smörj och mjöla fondantformarna .
  4. Fyll formarna till 2/3. Klicka sedan en tesked nutella i mitten av varje form.
  5. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. Låt svalna en  aning och vänd upp och ner på serveringsfat eller servera direkt ur formen med glass eller grädde och hallon.

PS. Så enkelt gör du hemmagjord nutella