Chokladfondant med apelsinsorbet

Chokladfondant som serveras varm med apelsinsorbet och vaniljdroppar. Chokladfondanter är en perfekt dessert för alla tillfällen
Allt om Mat

Chokladbakelse

  • 75 g choklad - mörk
  • 75 g smör
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,33 krm salt
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 6 mazarinformar i aluminiumfolie

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Låt svalna något.

  2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt och sikta ner vetemjölet. Blanda ner smält choklad och smör.

  3. Häll smeten i 6 formar och grädda 6-7 minuter. Låt stå 5 min innan de stjälps upp. Servera dem ljumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!