Chokladess

Man spritsar den luftiga degen direkt på bakplåtspapperet. Receptet kommer från konditori Wittamer i Bryssel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör - rumstempererat, normalsaltat
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 30 g kakao
  • 2 dl florsocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg - vitor

Dekor

  • florsocker

Gör så här

  1. Temperera smöret, det ska vara mycket mjukt. Sikta mjöl och kakao på ett papper.

  2. Vispa smöret luftigt med florsocker och salt med elvisp.

  3. Tillsätt äggvitorna och därefter, utan att röra för mycket, mjölet och kakaon.

  4. Sätt ugnen på 180° och lägg degen i spritspåse. Spritsa upp små ess, ca 5 cm långa på bakplåtspapper (kontrollväg dem att de väger ca 10 g per styck).

  5. Grädda 10–12 minuter mitt i ugnen och låt dem svalna.

  6. Pudra över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!