Recept på chokladdryck med kanel, stjärnanis, kardemumma­ ­ och apelsin. Jättegod drink, med mild konjakssmak. Gör den barnvänlig genom att utesluta konjaken.

För 4 personer

Ingredienser

200 g blandad choklad, både mjölk- och mörk
6 dl mjölk
2 kanelstänger
1 tsk hel kardemumma, gärna grön
2 stjärnanis
1 apelsin, rivet skal
1 tsk flingsalt
1-3 msk strösocker
2 msk konjak

Garnering

2 dl vispgrädde
10 g choklad, valfri sort
rivet apelsinskal

15 min

Chokladdryck med kanel, stjärnanis, kardemumma och apelsin

1. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp mjölken med kryddor, apelsinskal och salt. Smaksätt med socker, beroende på vilken choklad som används.

2. Sila mjölken över chokladen. Låt stå ca 3 min utan att röra om. Mixa slätt med mixerstav. Tillsätt konjaken.

3. Vispa grädden till fast skum. Hyvla flakes av chokladen med en vass kniv.

4. Häll upp den varma chokladen i glas. Toppa med vispad grädde, hyvlad choklad och rivet apelsinskal. Strö eventuellt över lite malet kaffe.