Chokladdraperad nougatmarsipan

Recept på chokladdraperad nougatmarsipan. Enkla genvägar med marsipan och nougat ger fina små munsbitar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g choklad - mörk (60-70 %)
  • 200 g marsipan
  • strössel - valfritt
  • 2 dubbelnougat - (12 x 3 cm)
  • 1 nötkräm - portionsförpackning (18 g)

Gör så här

  1. Dela marsipanen på längden till två halvcirklar.

  2. Bred ett tunt lager nötkräm på snittytorna.

  3. Tryck fast en marsipanhalva på varje dubbelnougat. Jämna till ändarna och ställ dem på smörpapper.

  4. Smält chokladen i vattenbad. Ringla chokladen över marsipanen och låt den rinna ner längs sidorna. Jämna till sidorna med en liten kniv.

  5. Strö strössel över och ställ svalt 1-2 timmar före servering. Förvaras svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!