55555

Chokladdoppade strasskakor är ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

För 20 kakor:

Ingredienser

125 g smör, rumsvarmt
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1,25 dl vetemjöl

Garnering:

75 g choklad,, mörk eller ljus

20 minuter + 15 minuter i ugn

Chokladdoppade strasskakor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop till en smidig deg.
  2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem kallna på plåten.
  4. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna, gärna i kylen. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar