Chokladdoppade strasskakor

Chokladdoppade strasskakor är ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,25 dl vetemjöl

Garnering

  • 75 g choklad - mörk eller ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop till en smidig deg.

  2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem kallna på plåten.

  4. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna, gärna i kylen. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!