Chokladdoppade maränger med hallon

Chokladdoppade maränger som blir krispiga ovanpå och lätt sega inuti.

15 min + 1 tim i ugnen + 2-3 tim på eftervärme

Chokladdoppade maränger med hallon

1. Sätt ugnen på 100°.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Vispa i sockret, ca 3 msk i taget.
3. Klicka ut smeten med hjälp av en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i varje marängtopp.
4. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå på eftervärme (ugnsluckan stängd) ca 2–3 timmar.
5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad i kastrull. Doppa eller bre med en sked halva marängerna med chokladen. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper.
6. Toppa marängerna med vispad grädde och bär. Pudra över florsocker precis före servering.

Recept från /LagaLätt