00000

Chokladdoppade maränger som blir krispiga ovanpå och lätt sega inuti.

För 1 8 maränger

Ingredienser

2 stora äggvitor
1 1/2 dl strösocker
100 g ljus choklad

Till servering

2 dl vispgrädde, (40 %)
2 dl hallon, färska alt frysta och tinade
florsocker till pudring

15 min + 1 tim i ugnen + 2-3 tim på eftervärme

Chokladdoppade maränger med hallon

1. Sätt ugnen på 100°.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Vispa i sockret, ca 3 msk i taget.
3. Klicka ut smeten med hjälp av en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i varje marängtopp.
4. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå på eftervärme (ugnsluckan stängd) ca 2–3 timmar.
5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad i kastrull. Doppa eller bre med en sked halva marängerna med chokladen. Ställ dem att stelna på bakplåtspapper.
6. Toppa marängerna med vispad grädde och bär. Pudra över florsocker precis före servering.