4.44.44.44.44.4

Chokladdoppade kokostoppar med apelsinsmak innehåller kokos, apelsin och mörk choklad. Resultatet smakar ljuvligt.

För 10 kakor:

Ingredienser

50 g smör
1 apelsin, stor, gärna ekologisk
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggvita
0,5 dl chokladknappar, mörka (Odense)
1 påse kokosflingor, (200 g)

Garnering:

100 g apelsinchoklad, mörk (70 %)

15 minuter + 10 minuter i ugn

Chokladdoppade kokostoppar med apelsinsmak – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält 50 g smör och låt det svalna. Skölj och apelsinen och riv av det yttersta skalet.
  2. Blanda smöret med socker, ägg, äggvita, apelsinskal, chokladknappar och kokosflingor. Låt stå ca 15 min för att svälla.
  3. Klicka ut och forma toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält försiktigt i mikrovågsugn. Doppa undersidan av topparna i chokladen. Ställ på bakplåtspapper för att stelna.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar