Chokladdoppade fikon

Chokladdoppade fikon är försvinnande goda på gottebordet.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 2 msk konjak
  • 2 dl florsocker
  • 200 g choklad - mörk (70 %)
  • 200 g marsipan
  • 250 g fikon - torkade

Gör så här

  1. Ta bort skaften och hacka fikonen fint. Häll över konjak och låt blandningen dra 30 min.

  2. Skär marsipanen i grova bitar och blanda den med fikonhacket. Arbeta in florsockret i blandningen. Rulla små kulor som väger ca 10 g/st.

  3. Smält chokladen i en skål över hett vatten eller i mikro. Häll chokladen på ett fat.

  4. Rulla kulorna i chokladen med hjälp av 2 små skedar. Lägg dem på silpatduk eller bakplåtspapper efter hand för att stelna.

    Foto: Holger Edström

    Chokladdoppade fikon, kolafudge med lakrits, äppel- och jordgubbskyssar och pärontryffel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!