Chokladdoppade dadelbollar

Recept på chokladdoppade dadelbollar. Dadelbollar med ett salt chokladöverdrag. Enkla att rulla ihop och med fyllig chokladsmak – en ny favorit.

Ingredienser

  • 2 dl solrosfrön - rostade
  • 10 dadlar - färska
  • 4 msk kakao
  • 1 msk kokosolja - kallpressad
  • 1 krm flingsalt
  • 1 msk vatten

Chokladglasyr

  • 0,5 dl kokosolja - kallpressad
  • 1 msk agavesirap
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt

Garnering

  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Kärna ur dadlarna.

  2. Mixa solrosfröna till ett fint mjöl. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja, havssalt och vatten och mixa till en helt slät smet.

  3. Rulla smeten till bollar. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen - ca 10 min.

  4. Chokladglasyr: Smält kokosoljan och blanda med agavesirapen. Låt svalna. Blanda ner kakao och flingsalt. Vispa till en jämn glasyr.

  5. Ta bollarna ur frysen och doppa dem i chokladglasyren. Låt rinna av på galler.

  6. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna och ringla den sedan över bollarna. Pudra med kakao och strö över flingsalt. Låt stelna. Förvara bollarna i kylen.

Recept av Therese Elgquist

Missa inte: Originalreceptet på chokladbollar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!