55555

Chokladdoppad lakritskola kan antingen garneras med bara flingsalt eller doppas i choklad och sedan garneras med flingsalt.

För 30-40 bitar:

Ingredienser

200 g mörk choklad, (56–64 %)
2,5 dl strösocker, (225 g)
1 msk honung, flytande (20 g)
2 tsk lakritspulver
2 dl vispgrädde
2 tsk smör, (10 g)
5 droppar lakritsarom, flytande
hushållsfärg, lite svart 

Garnering:

2 tsk flingsalt
150 g mörk choklad, (56–64 %)

30 minuter + tid att stelna

Chokladdoppad lakritskola – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Smält socker och honung på medelvärme i en kastrull tills det fått en gyllenbrun färg. Rör inte utan skaka bara lite på kastrullen.
  2. Blanda lakritspulvret med grädden. Häll blandningen i kastrullen och tillsätt choklad och smör. Låt koka på medelvärme till 116°.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt lakritsarom och färg. Häll smeten i en oljad form, ca 9 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö över flingsalt om ­kolorna inte ska doppas i choklad. Låt stelna i rumstemperatur.
  4. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Hacka chokladen till gar­nering. Smält hälften av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och rör sedan ner ­resten av chokladen. Doppa kolan i chokladen och strö på flingsaltet.
Fler recept med: Godis