30 minuter
Chokladdoppad knäck – gör så här:
- Koka upp grädde, sirap och socker i en stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda till 122°. Rör om i smeten då och då och ställ under tiden knäckformar på en bricka.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner mandeln.
- Klicka ut knäcken i formarna och låt svalna. Ställ dem sedan att stelna i kylen ca 2 timmar.
- Ta bort pappersformarna från knäcken. Om knäcken är lite mjuk och det är svårt att lossa pappret kan de ställas i frysen en liten stund.
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa knäcken i chokladen med hjälp av en gaffel. Knacka bort överflödig choklad mot skålens kant och lägg godiset på en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Strö över mandel. Förvara godiset i kylen.