Chokladcupcakes

Cupcakes med choklad. Muffinsen kan bakas och förvaras i frysen. Bara att ta fram och breda på sin favorittopping.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g choklad - mörk
  • 50 g smör
  • 1,75 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk.

  3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.

  4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.

  5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  6. Låt muffinsen svalna. Gör toppingen.

Toppingen finns i receptdatabasen, sök på: italiensk maräng och/eller chokladfrosting.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!