Chokladbröd med karamell och havsalt

En gnutta havssalt förhöjer smaken på chokladbröden, som kan förberedas i god tid.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 baguette - smal
  • 0,5 baguette - smal
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma - stött

chokladkräm

  • 150 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk olivolja

garnering

  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över socker och kardemumma. Rosta mitt i ugnen ca 8 min.

  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka till en ljus karamell.

  3. Tillsätt grädden och koka tills sockret smält igen. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i oljan. Låt svalna.

  4. Bred chokladsmet på brödskivorna. Ringla över olivolja och strö på havssalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!