Chokladbröd med kanderade rosenblad

Chokladbröd är ett elegant julgodis som inte alls är svårt att göra. Bara att skära upp hur tunt eller tjockt man vill.
Allt om Mat

Kanderade rosenblad

  • 1 ros - liten röd (obesprutad)
  • 1 äggvita
  • 0,5 - 1 dl strösocker

Chokladbröd

  • 200 g marsipan
  • 1,5 dl pistaschnötter - skalade
  • 100 g choklad - mörk (70 %)
  • 150 g nougat - rumstempererad

Garnering

  • pistaschnötter

Gör så här

  1. Rosenblad: Plocka av rosenbladen. Vispa upp äggvitan lätt för hand. Doppa varje rosenblad ett och ett i äggvitan. Torka bort överflödigt skum, det ska bara vara ett ytterst tunt lager.

  2. Doppa bladen direkt i socker. Lägg dem att torka på bakplåtspapper i rumstemperatur. Låt dem ligga minst ett dygn, gärna två för bästa resultat.

  3. Chokladbröd: Forma marsipan till tre plattor, 4 x 15 cm och  1/2 cm tjocka. Lägg ut plattorna på bakplåtspapper.

  4. Finhacka pistaschnötterna. Dela chokladen i bitar. Smält chokladen i vattenbad och pensla marsipanskivorna rikligt med choklad. Strö över nötterna.

  5. Dela nougaten i två delar. Platta ut dem på bakplåtspapper till två rektangulära plattor lika stora som marsipanplattorna. Sätt in i frysen och låt stelna 10-15 min.

  6. Varva marsipan- och nougatplattor ovanpå varandra, börja och avsluta med marsipan. Doppa eller pensla runt om med resten av chokladen. Låt stelna ca 2 timmar i rumstemperatur. Garnera med kanderade rosenblad och pistaschnötter.

  7. Skär brödet i skivor vid servering. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!