44444

Chokladbräck med russin och nötter är ett snabbgjort godis. Tempereringen ger chokladen fin, glansig lyster och hård­heten som ger det där bräcket när man bryter den.

För 20 bitar:

Ingredienser

150 g choklad, mörk (65 %)
0,5 dl frukt och nötter, torkad, t ex russin, pistasch- och hasselnötter, gärna rostade

15 minuter + tid att stelna

Chokladbräck med russin och nötter – gör så här:

  1. Temperera chokladen: Finhacka chokladen. Lägg hälften av den i en bunke. Värm chokladen till 45° i mikrovågsugn. Tillsätt resten av ­c­ho­kladen under ­omrörning så att dess ­temperatur sänks. Om inte all choklad smält kan man värma den försiktigt igen i mikron och röra om. Rör tills all choklad har smält.
  2. Bred ut chokladen på ett smörgåspapper. Strö över russin och nötter.  Låt den stelna i rumstemperatur, gärna över natten. Bryt chokladbräcket i bitar.
Fler recept med: Choklad, Godis