Chokladbräck med granatäppelkärnor

Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor. Snabblagat julgodis med fin syra från granatäpplet.
Elisabeth Johansson
Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor.
Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 200 g choklad - mörk
  • 1 tsk rapsolja - + 1 tsk
  • 250 g choklad - vit

Gör så här

  1. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.

  2. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.

  3. Häll chokladen på en plåt med aluminiumfolie. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar.

  4. Smält den vita chokladen över ­vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.

  5. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så att den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka.

  6. Strö över granatäppelkärnorna. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar. Bryt i bitar och förvara bräcket i kylskåpet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!