Chokladbräck med granatäppelkärnor

00000

Recept på chokladbräck med granatäppelkärnor. Snabblagat julgodis med fin syra från granatäpplet.

För 20 bitar:

Ingredienser

1 granatäpple
200 g choklad mörk
1 tsk rapsolja + 1 tsk
250 g choklad vit

20 minuter + tid för chokladen att stelna

Chokladbräck med granatäppelkärnor – gör så här:

  1. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.
  2. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.
  3. Häll chokladen på en plåt med aluminiumfolie. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3 mm tjockt. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar.
  4. Smält den vita chokladen över ­vattenbad eller i mikro. Blanda i 1 tsk olja.
  5. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så att den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka.
  6. Strö över granatäppelkärnorna. Ställ plåten i kylen så att chokladen stelnar. Bryt i bitar och förvara bräcket i kylskåpet.

 

Fler recept med: Godis, Jul, Övrigt