Chokladbollar originalrecept

Ett klassiskt recept på chokladbollar. En smak av mörkrostat kaffe, gärna en shot espresso, gör susen i chokladbollarna.
Recept på chokladbollar. Rulla dem i kokos eller pärlsocker.
Recept på chokladbollar. Rulla dem i kokos eller pärlsocker. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 - 2 msk kaffe - kallt, gärna espresso
  • 5 dl havregryn

Garnering

  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker med elvisp.

  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.  

  3. Rulla smeten till bollar.

  4. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Ps. Baka med stil! Beställ en klassisk Margrethe-skål i färgen azur här! 99 kr (75 kr för prenumerant).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!