Chokladbollar originalrecept

Ett klassiskt recept på chokladbollar. En smak av mörkrostat kaffe, gärna en shot espresso, gör susen i chokladbollarna.

För 12 stora bollar

Ingredienser

150 g smör rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1-2 msk kaffe kallt, gärna espresso
5 dl havregryn

Garnering:

2 dl kokosflingor

20 min + 1 h i kylen

 Chokladbollar – klassiskt recept

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker med elvisp.
  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.  
  3. Rulla smeten till bollar.
  4. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

 

Ps. Baka med stil! Beställ en klassisk Margrethe-skål i färgen azur här! 99 kr (75 kr för prenumerant).

Fler recept med: Godis, Övrigt