Chokladbollar med rom och hallon

Recept på vuxna chokladbollar med rom och hallon som passar perfekt till espresson efter middagen. Prova även att smaksätta med Kahlua eller Baileys.
Recept på chokladbollar med rom och hallon.
Recept på chokladbollar med rom och hallon. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 6 dl havregryn
  • 2 msk kaffe - kallt, gärna ­espresso
  • 3 msk kakao
  • 2 msk rom - mörk

Garnering

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 2 msk frystorkade hallon

Gör så här

  1. Lägg smör, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa poröst med elvisp.

  2. Riv chokladen. Blanda ner havregryn, kaffe, kakao och rom. Fortsätt vispa tills allt är blandat. Rulla bollar, ca 40 g styck, och lägg på ett fat.

  3. Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över ­vattenbad.

  4. Lägg en klick smält choklad i handflatan och rulla några bollar i taget i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och strö över smulade hallon. Låt kallna i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Baka med stil!

99 kr (75 kr för prenumerant).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!