Chokladbollar – original

55555

En smak av mörkrostat kaffe, gärna en shot espresso, det gör susen i chokladbollar. Godsaken vi aldrig tröttnar på!

För 12 stora bollar

Ingredienser

150 g smör rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1-2 msk kaffe starkt, gärna espresso
5 dl havregryn

Garnering:

2 dl kokos eller pärlsocker

20 min + 1 h i kylen

Chokladbollar original – gör så här:

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker med elvisp.
  2. Tillsätt kakao, kaffe och havregryn och blanda till en fast smet.
  3. Rulla smeten till bollar. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Tips! Om du gillar lite slätare konsistens på dina chokladbollar kan du mixa smeten i matberedare.

Här hittar du andra recept på chokladbollar!

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest