NANNANNANNANNAN

Chokladbollar är en älskad klassiker på fikabordet. Garnera med kokos eller pärlsocker.

För 25 st

Ingredienser

Chokladbollar

100 g smör
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk starkt kaffe

Garnering

kokosflingor, eller pärlsocker

Chokladbollar – gör så här:

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker tills det är poröst och luftigt.
  2. Blanda ner kakaon i smeten. Tillsätt havregrynen och kaffet och rör tills allt är väl blandat.
  3. Forma smeten till små runda bollar och rulla i kokosflingor. Ställ kallt i 10 minuter före servering.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette