Chokladbollar – populär klassiker!

Chokladbollar är en älskad klassiker på fikabordet. Garnera med kokos eller pärlsocker.
Allt om Mat
Chokladbollar
Chokladbollar Foto: Thinkstock

Chokladbollar

  • 100 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kaffe - starkt

Garnering

  • kokosflingor - eller pärlsocker

Gör så här

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker tills det är poröst och luftigt.

  2. Blanda ner kakaon i smeten. Tillsätt havregrynen och kaffet och rör tills allt är väl blandat.

  3. Forma smeten till små runda bollar och rulla i kokosflingor. Ställ kallt i 10 minuter före servering.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!