33333

Hemgjort julgodis i form av goda chokladbitar med nötter och torkad frukt.

För 20-24 bitar

Ingredienser

100 g hasselnötter, rostade
50 g valnötter
250 g choklad, mörk
250 g choklad, ljus
175 g smör
2/3 dl honung, flytande
200 g digestivekex
150 g cocktailbär, röda
100 g minimarshmallows

Garnering

kakao, ev.

20 min + 4 timmar i kylen

Chokladbitar med nötter och bär – gör så här:

  1. Grovhacka nötter och choklad.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå ca 5 min. Rör om chokladen tills den smält. Blanda i honungen.
  3. Häll chokladsmeten i en bunke. Bryt kexen i små bitar. Blanda ner nötter, kex, cocktailbär och marshmallows i chokladen.
  4. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och ställ kallt 3–4 timmar, tills chokladen stelnat.
  5. Stjälp upp kakan och skär i bitar. Förvara övertäckta i kylen till servering. Pudra eventuellt över kakao före servering.

 

Färdigrostade hasselnötter finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Men du kan också rosta nötter själv i 175° varm ugn ca 5 minuter.

Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis