Chokladbiskvier

Chokladbiskvier verkar kanske krångliga att göra. Men det är de inte. De fyllda kakorna kyls och doppas sedan i choklad. Voilà, färdigt!
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 275 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 50 g mörk choklad - mörk (70%)
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Topping

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet. 

  2. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.

  3. Smält chokladen till fyllningen i mikron eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.

  4. . Låt biskvierna stelna i kylen ca 30 min.

    Med en vinklad palett blir det enkelt att spackla, forma, dekorera och designa bakverk.

  5. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikron eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylen.

  6. Ta gärna fram biskvierna en stund före serveringen så att de hinner mjukna lite grann.

  7. Foto: Ulrika Pousette

Chokladbiskvier är en riktig konditorklassiker med mjuk kräm under chokladtäcket och härligt seg mandelbotten. Sarah Bernhardt bakelsen är en variant på temat, fylld med chokladtryffel i stället för smörkräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!