Chokladbiskvier

Chokladbiskvier är en klassisk finkaka. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.
Tove Nilsson
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl - (140 g)
  • 1 bittermandel
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 80 g choklad - mörk (70 %), + 200 g
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer.

  2. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kakorna kallna på galler.

  3. Smält 80 g choklad över vattenbad eller i mikron. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.

  4. Bred chokladkräm på under­sidan av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen ca 30 min.

  5. Smält 200 g choklad över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad. Förvara kakorna svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!