Chokladbiscotti
Ingredienser
- 100 g sötmandel - rostade, saltade
- 2 ägg
- 1,25 dl råsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 40 g choklad - vit
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln.
-
Vispa ägg och socker luftigt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggvispet till en kletig deg. Blanda i mandeln.
-
Stjälp upp degen direkt på en plåt med bakplåtspapper och forma en eller två 5 cm breda längder med mjölade händer.
-
Grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt dem svalna 2–3 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
-
Hacka chokladen. Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna på mitten med en gaffel. Lägg ut skorporna på plåt och strö över den hackade chokladen. Torka dem mitt i ugnen ca 30 min. Förvara skorporna i burk med lock på torr plats.