Chokladbiscotti

Recept på chokladbiscotti. Fina små chokladskorpor att ha till kaffet eller till dessertvin. 
Charlotte Jenkinson
Recept på chokladbiscotti.
Recept på chokladbiscotti. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 100 g sötmandel - rostade, saltade
  • 2 ägg
  • 1,25 dl råsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 40 g choklad - vit

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln.

  2. Vispa ägg och socker luftigt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Rör ner det i äggvispet till en kletig deg. Blanda i mandeln.

  3. Stjälp upp degen direkt på en plåt med bakplåtspapper och forma en eller två 5 cm breda längder med mjölade händer.

  4. Grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt dem svalna 2–3 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.

  5. Hacka chokladen. Skär längderna i ca 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna på mitten med en gaffel. Lägg ut skorporna på plåt och strö över den hackade chokladen. Torka dem mitt i ugnen ca 30 min. Förvara skorporna i burk med lock på torr plats. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!