4.44.44.44.44.4

Chokladbars med rice krispies är ett sötsalt, krispigt och fullkomligt beroendeframkallande godis.

För 15-20 bars:

Ingredienser

5 dl rice krispies
1,5 dl jordnötter, salta
100 g smör
200 g mjölkchoklad
300 g choklad, mörk

Garnering:

50 g mjölkchoklad
0,5 dl jordnötter, salta

30 minuter + tid i kyl

Chokladbars med rice krispies – gör så här:

  1. Blanda rice krispies och jordnötter i en bunke.
  2. Smält smör och mjölkchoklad tillsammans över vattenbad eller i en kastrull. Häll den smälta blandningen i bunken och rör om.
  3. Skeda upp smeten på remsor av plastfolie och forma till längder med hjälp av plasten. Tryck ihop smeten så att den håller ihop. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
  4. Skär längderna i 4–5 cm långa bitar. Använd gärna en tandad kniv och arbeta med försiktigt sågande rörelser så att de inte smular sönder. Blir det ändå smulor är det ingen fara, dem kan man blanda med det sista av chokladen och göra goda toppar av.
  5. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa godisarna och lägg dem med jämna mellanrum på skärbrädor eller brickor med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
  6. Smält mjölkchokladen till garneringen. Grovhacka jordnötterna.
  7. Spritsa eller ringla chokladen över bitarna och strö över nötterna. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till servering.
Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis