Chokladbakelser med brynt smör

Chokladbakelser med brynt smör gräddas i väl rengjorda äggskal.  Knäck 8 ägg (spara 2 ägg till chokladsmeten) Spola skalen i kallt vatten och låt torka.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g choklad - mörk
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl

Tillbehör

  • grädde - vispad

Garnering

  • blommor - ätbara, obesprutade  t ex penséer, gurkört och pelargon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret och låt det svalna lite. Bryt chokladen i bitar och smält den i smöret.

  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner äggvispet i chokladen och sikta ner mjölet.

  3. Spritsa smeten i väl rengjorda äggskal som ställts i grovsalt i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, bakelserna ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna och servera med en klick vispad grädde.  Garnera med blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!