4.44.44.44.44.4

Chokladbakelser med brynt smör gräddas i väl rengjorda äggskal.  Knäck 8 ägg (spara 2 ägg till chokladsmeten) Spola skalen i kallt vatten och låt torka.

För 15 små bakelser:

Ingredienser

100 g smör
100 g choklad, mörk
2 ägg
0,5 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl

Tillbehör:

grädde, vispad

Garnering:

blommor, ätbara, obesprutade  t ex penséer, gurkört och pelargon

15 minuter + 8 minuter i ugn

Chokladbakelser med brynt smör – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn smöret och låt det svalna lite. Bryt chokladen i bitar och smält den i smöret.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner äggvispet i chokladen och sikta ner mjölet.
  3. Spritsa smeten i väl rengjorda äggskal som ställts i grovsalt i en ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, bakelserna ska fortfarande vara kladdiga. Låt svalna och servera med en klick vispad grädde.  Garnera med blommor.
Fler recept med: Bakelser, Bakning