Chokladbakelser med apelsinsorbet och vaniljdroppar

Allt om Mat

Chokladbakelse

  • 75 g choklad - mörk
  • 75 g smör
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,33 krm salt
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 6 mazarinformar i aluminiumfolie

Apelsinsorbet

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 citron - finrivet skal
  • 2 dl apelsinsaft - pressad
  • 1 msk citronsaft - pressad

Vaniljdroppar

  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 dl apelsinsaft - pressand
  • 1 dl vit sirap
  • 0,5 apelsin - finrivet skal

Chokladbakelser

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Grovhacka chokladen.

  3. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Låt svalna något.

  4. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

  5. Tillsätt vaniljsocker, salt och sikta ner vetemjölet.

  6. Blanda ner smält choklad och smör.

  7. Häll smeten i 6 formar och grädda 6-7 minuter. Låt stå 5 min innan de stjälps upp. Servera dem ljumma

Apelsinsorbet

  1. Häll socker och vatten i en kastrull och koka ihop ca 5 min, till en simmig konsistens. Låt svalna.

  2. Blanda med övriga ingredienser och kör i glassmaskin ca 20 min. Sorbeten kan också frysas i en bunke och röras med elvisp då och då i ca 4 timmar under infrysningen tills konsistensen är sorbetliknande.

Vaniljdroppar

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull. Lägg ner vaniljstången.

  2. Häll apelsinsaften över vaniljen. Låt koka 2-3 minuter.

  3. Ta kastrullen från värmen. Ta upp vaniljstången och blanda den vaniljsmakande apelsinsaften med sirap och rivet apelsinskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!