Chokladbakelse, liten

Snabbakade chokladmuffins som blir som en chokladbakelse när de serveras med bär och glass eller grädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Tillbehör

  • glass - tex vanilj eller ägglikör
  • jordgubbar - eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör och socker och vispa det luftigt. Tillsätt ägg och vispa 2-3 min.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner blandningen i smörsmeten.

  3. Fördela smeten i fyra smorda muffinsformar eller småformar som rymmer 2 dl. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt dem svalna innan de lyfts ur formarna. Servera med glass och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!