44444

Kladdkaka med choklad och valnötter. Kladdkakan är fantastiskt god och mäktig, räcker till många.

För 10 bitar:

Ingredienser

100 g valnötter
150 g mörk choklad
0,5 dl vetemjöl
4 ägg
2 dl strösocker
150 g smör, rumsvarmt

Garnering och tillbehör:

50 g valnötter
1 msk florsocker
jordgubbar

15 minuter + 50 minuter i ugn

Kladdkaka med choklad och valnötter – gör så här:

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
  2. Mixa valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli alltför finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa ca 1 minut.
  3. Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
  4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills kakan börjar släppa kanten.
  5. Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.