Kladdkaka med choklad och valnötter

Kladdkaka med choklad och valnötter. Kladdkakan är fantastiskt god och mäktig, räcker till många.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör - rumsvarmt

Garnering och tillbehör

  • 50 g valnötter
  • 1 msk florsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.

  2. Mixa valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli alltför finfördelade. Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret och fortsätt vispa ca 1 minut.

  3. Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.

  4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen ca 50 min tills kakan börjar släppa kanten.

  5. Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!