Choklad- och pumpakärnskaka

Choklad- och pumpakärnskakan går utmärkt att frysa in, och det går bra att tina den i mikron.

Choklad- och pumpakärnskaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Gnugga av skalet i en handduk. Grovhacka hassel- och valnötter.
  3. Smält 125 g choklad över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt äggen och den smälta chokladen. Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Sikta ner blandningen i smeten.
  4. Hacka 100 g choklad och vänd ner i smeten tillsammans med nötter och pumpakärnor, spara lite choklad, nötter och kärnor till garnering.
  5. Klä en fyrkantig form, ca 24 cm x 24 cm, invändigt med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och strö över det sparade hacket.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och skär upp kakan i bitar. Servera gärna med ett glas madeira eller portvin.

Recept från