44444

Choklad- och polkagrisfudge är åter bevis på att mint och choklad trivs bra ihop. Använd termometer för att hålla koll på konsistensen på fudgen.  

För 20 rutor:

Ingredienser

100 g choklad, mörk (60–70 % kakaohalt)
5 dl strösocker
2 dl mjölk
50 g smör
3 msk kakao
2 msk sirap, ljus
1,5 dl polkagrisar, krossade

30 minuter + tid att stelna

Choklad- och polkagrisfudge  – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Lägg choklad, socker, mjölk, smör, kakao och sirap i en kastrull. Koka upp över låg värme under omrörning tills sockret lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.
  2. Öka värmen lite och låt blandningen koka till 115°. Rör försiktigt då och då. Ta kastrullen från värmen och doppa ner den i ett kallt vattenbad ca 5 sekunder, så att kokningen avstannar. Ställ kastrullen åt sidan och låt smeten svalna till 50°.
  3. Vispa fudgen med elvisp ca 1 minut. Blanda i 1 dl polkagrisar. Tryck ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper. Tryck ner resterande polkagrisar. Ställ in fudgen i kylen tills den stelnar och skär den sedan i små rutor. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur eller i frysen.
Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis