Choklad- och polkagrisfudge  

Choklad- och polkagrisfudge är åter bevis på att mint och choklad trivs bra ihop. Använd termometer för att hålla koll på konsistensen på fudgen.
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g choklad - mörk (60–70 % kakaohalt)
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 3 msk kakao
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1,5 dl polkagrisar - krossade

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Lägg choklad, socker, mjölk, smör, kakao och sirap i en kastrull. Koka upp över låg värme under omrörning tills sockret lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.

  2. Öka värmen lite och låt blandningen koka till 115°. Rör försiktigt då och då. Ta kastrullen från värmen och doppa ner den i ett kallt vattenbad ca 5 sekunder, så att kokningen avstannar. Ställ kastrullen åt sidan och låt smeten svalna till 50°.

  3. Vispa fudgen med elvisp ca 1 minut. Blanda i 1 dl polkagrisar. Tryck ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper. Tryck ner resterande polkagrisar. Ställ in fudgen i kylen tills den stelnar och skär den sedan i små rutor. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur eller i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!