Choklad- och nougattårta

Ägglikören kan bytas ut mot chokladlikör om man vill ha en riktigt chokladtung tårta.

Choklad- och nougattårta

1. Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen. Smält smöret tillsammans med grädde, mjölk och kakao. Låt svalna.
2. Vispa ägg, strösocker, farinsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten tillsammans med den rivna chokladen.
4. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kallna. Dela kakan i 2 bottnar.
5. Fyllning: Blanda samman espressokaffe med likör och pensla blandningen på tårtbottnarna.
6. Smält nougaten i en kastrull eller i mikrovågsugn. Vispa grädden. Blanda samman när nougaten svalnat. Bred ut fyllningen mellan tårtbottnarna.
7. Glasyr: Smält nougat och choklad till glasyren och låt kallna. Bred ut glasyren försiktigt över kakan så att den inte rinner av. Servera med vispad vaniljgrädde.

Recept från