55555

Choklad- och lakritsmandlar är mandlar för lakritsälskare. Rulla dem i lakritsgranulat eller saltlakritspulver.

För 75 mandlar:

Ingredienser

100 g sötmandel
2,5 msk florsocker
0,5 tsk citron, pressad
0,5 tsk smör
200 g choklad, mörk (64–70 %)

Garnering:

2 msk strösocker, + 1/2 msk lakritsgranulat eller 2 msk saltlakritspulver* + 1 msk florsocker

30 minuter + 10 minuter i ugn

Choklad- och lakritsmandlar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta mandeln mitt i ugnen 8–10 min, rör om.
  2. Lägg mandeln i en kastrull med florsocker och citronsaft. Låt sockret smälta och bli karamelliserat. Rör om någon gång under tiden. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Häll mandlarna på en plåt med bakplåtspapper eller silikonmatta och skilj dem åt med en gaffel.
  3. Hacka chokladen. Smält hälften av den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält.
  4. Doppa mandlarna en och en i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna.
  5. Blanda ihop lakritsocker. Doppa mandlarna en gång till i chokladen  och vänd sedan i lakritssockret. Låt stelna.
Fler recept med: Choklad, Godis