Choklad- och kokoskaka med bärsås

Recept på chokladkokoskaka med bärsås. En oemotståndlig kaka som helt klart spelar i den högre divisionen!
Allt om Mat
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 dl kokos - riven
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk smör - smält
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 ägg - medelstora

Fyllning

  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 225 g mjölkchoklad
  • 100 g blåbärschoklad - (Lindt)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör - rumsvarmt

svartvinbärssås

  • 3 dl vinbär - eller blåbär, repade och snoppade svarta
  • 1 dl florsocker

tillbehör

  • bär - mörka, t ex svarta vinbär, blåbär eller körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör försiktigt ihop alla ingredienser till bottnen så att de precis blandas. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg i bottnen på formen. Häll i smeten.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Ta kakan ur formen och diska den. Lägg tillbaka bottnen i formen.

  3. Fyllning: Grovhacka chokladen. Koka upp grädde, sirap och honung och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör i smöret.

  4. Häll smeten på bottnen och ställ formen i kylen ca 6 timmar.

  5. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav.

  6. Skär kakan i bitar och servera med vinbärssås, bär och rom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!