Choklad- och kokoskaka med blåbär

En oemotståndlig kaka som helt klart spelar i den högre divisionen!

1. Sätt ugnen på 175°. Rör försiktigt ihop alla ingredienser till bottnen så att de precis blandas. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg i bottnen på formen. Häll i smeten.
2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Ta kakan ur formen och diska den. Lägg tillbaka bottnen i formen.
3. Fyllning: Grovhacka chokladen. Koka upp grädde, sirap och honung och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör i smöret.
4. Häll smeten på bottnen och ställ formen i kylen ca 6 timmar.
5. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav.
6. Skär kakan i bitar och servera med vinbärssås, bär och rom.

Recept från