00000

Enkelt chokladgodis som barnen kan tillverka. Garnera med strössel och silverkulor

För 40 godisbitar

Ingredienser

8 digestivekex, (130 g)
50 g smör, smält
50 g pinjenötter
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad, (70 %)
0,75 dl jordnötssmör, (75 g)
0,5 dl gula russin
2 msk kolaströssel, t ex O´hoj glasströssel
1 msk silverkulor

Choklad- och jordnötsrutor

1. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.
2. Tryck ut massan i en liten form, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Rosta pinjenötterna i torr panna.
4. Värm grädden i en kastrull och lägg i choklad och jordnötssmör. Smält blandningen på svag värme under omrörning.
5. Häll chokladblandningen i formen och strö över russin, pinjenötter och strössel. Låt kallna och skär i bitar med vass kniv.