Choklad- och jordnötsrutor

Enkelt chokladgodis som barnen kan tillverka. Garnera med strössel och silverkulor
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 digestivekex - (130 g)
  • 50 g smör - smält
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 0,75 dl jordnötssmör - (75 g)
  • 0,5 dl russin - gula
  • 2 msk kolaströssel - t ex O´hoj glasströssel
  • 1 msk silverkulor

Gör så här

  1. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.

  2. Tryck ut massan i en liten form, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.

  3. Rosta pinjenötterna i torr panna.

  4. Värm grädden i en kastrull och lägg i choklad och jordnötssmör. Smält blandningen på svag värme under omrörning.

  5. Häll chokladblandningen i formen och strö över russin, pinjenötter och strössel. Låt kallna och skär i bitar med vass kniv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!