00000

Recept på riktigt mumsiga chokladcookies! Försvinnande goda – lika bra att göra dubbel sats på en gång.

För 20 kakor

Ingredienser

100 g choklad vit
200 g choklad mörk (70%)
1 dl strösocker
100 g smör rumsvarmt
50 g jordnötssmör gärna ­choklad- och jordnötssmör, se recept
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
100 g jordnötter salta

20 min + 14 min i ugnen

Choklad- och jordnötscookies – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka den vita och den mörka chokladen. Smält hälften av den mörka chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Vispa ihop socker, smör, jordnötssmör, ägg och vaniljsocker. Rör i den smälta chokladen. Vänd i den vita chokladen och resten av den mörka. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör i jordnötterna.
  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 12–14 min. Ta ut och låt kakorna svalna på plåten. Flytta sedan över till galler och låt ­kallna.

Servera på ett vackert kakfat

kakfat

Här hittar du recept på choklad- och jordnötssmör

Fler recept med: Bakning, Choklad, Jul, Kakor och bullar, Övrigt