Choklad- och hasselnötsparfait

55555

Recept på choklad- och hasselnötsparfait. Iskall, krämig och barnsligt god. För alla nutellaälskare

För 4 personer

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 äggulor
0,75 dl florsocker
1,5 dl nutella

Garnering:

50 g mörk choklad, (70%)
, ev frukt eller bär

10 minuter + 6 h i frys

Gör så här:

  1. Vispa grädden löst. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Vispa i 1 dl nutella och vänd ner grädden. Smält 1/2 dl nutella i mikrovågsugnen. Vänd ner i sme­ten. Fördela smeten i glas och frys ca 6 timmar.
  2. Garnering: Ta ut och låt glasen stå i rumstemperatur ca 30 min. Hyvla eller riv choklad över, servera gärna med frukt eller bär.

Nutella och palmolja?

  • Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
  • Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!