Choklad- och fikonkaka – gör så här:
- Sätt ugnen på175°. Klipp bort den hårda toppen på fikonen och skär dem i strimlor. Lägg fikonen i en skål och häll över cognacen. Låt dem dra ca 2 timmar.
- Rör ihop smör, brun farin och socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör till en jämn smet. Rör ner chokladen, russin, fikon med cognac, kryddor och apelsinskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
- Smörj och bröa en rund kakform, 1 1/2 liter. Häll ner smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp. Kakan smakar bäst om den får stå till sig1-2 dygn.
- Rör ihop alla ingredienser till glasyren. Bred glasyren på kakan när den svalnat.