00000

Häftiga smakkrockar! Satsen med nötflarn blir större än vad som går åt, men de är också goda som de är till en kopp kaffe eller till glass.

För 6 person(er)

Ingredienser

75 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 tsk mörk rom

Chokladknäckflarn (ca 30 stycken)

50 g hasselnötter
50 g smör, rumstempererat
3/4 dl strösocker
2 tuber glykos, (50ml)
1 dl vetemjöl
1 tsk kakao

Mörk chokladbräck

100 g mörk choklad (70%)
1 tsk lakritsgranulat eller krossad turkisk peppar(karameller)

Garnering

2 dl smultron

60 min

1.  Hacka mjölkchokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner den i chokladen och smaksätt med rom. Ställ moussen i kylen.
2. Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga av skalet. Finhacka dem.
3. Vispa smör, socker, glykos, mjöl och kakao. Tillsätt nötterna. Rulla små bollar av smeten och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna plant.
4. Bräck: Hacka den mörka chokladen. Smält hälften av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält. Bred ut chokladen på ett overheadplastark och strö över lakrits. Ställ chokladen i frysen.
5. Snoppa eventuellt smultronen. Ta fram och skär eller bryt chokladbräcken i bitar. Varva chokladknäckflarn och chokladbräck med mousse och smultron precis före servering.

Fler recept med: Övrigt