Choklad-crème brûlée

4.34.34.34.34.3

Servera gärna stekta bananer till denna choklad-crème brûléen. Stek dem i smör och tillsätt lite strösocker och pressad citron. 

För 6 personer:

Ingredienser

50 g choklad, mörk
3 äggulor
0,5 dl rårörsocker, + 2 msk
1,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 krm flingsalt

Tillbehör:

hyvlad mörk choklad

15 minuter + 40 minuter i ugn

Choklad-crème brûlée – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150° och sätt in en form eller långpanna med vatten mitt i ugnen. Hacka chokladen.
  2. Vispa äggulor och 1/2 dl socker pösigt. Lägg i chokladen. Koka upp grädde och mjölk. Häll gräddmjölken över äggpös och choklad och rör tills chokladen smält. Blanda i saltet.
  3. Häll smeten i låga portionsformar, à ca 1 dl. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och grädda ca 40 min. Ta ut och låt svalna. Ställ formarna i kylen och låt kallna.
  4. Strö 2 msk råsocker över brûléerna och bränn med en brännare. Garnera med hyvlad choklad.
Fler recept med: Choklad, Efterrätt och dessert