Chocolate pecan pie

Recept av Roy Fares på chocolate pecan pie. Var försiktig när du smälter sockret till pekannötterna så att det inte bränns.
Roy Fares
Recept på chocolate pecan pie.
Recept på chocolate pecan pie. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 äggula

Pekanfyllning

  • 200 g pekannötter - + 100 g
  • 75 g mörk choklad - mörk
  • 150 g smör
  • 3 ägg - rumsvarma
  • 3 dl farinsocker
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl

Tillbehör

  • 4 dl grädde - lättvispad

Garnering

  • florsocker
  • kakao

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, florsocker, kakao och smör i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 20 min.

  2. Kavla ut degen 3–4 mm tjockt på mjölad arbetsbänk. Klä en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter, med degen. Ställ i frysen 35–40 min.

  3. Pekanfyllning: Sätt ugnen på 175°. Grovhacka 200 g pekannötter. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa äggen fluffiga tillsammans med farinsocker, strösocker och salt. Vispa i chokladsmöret och mjöl.

  4. Strö pekannötterna i formen och häll över smeten. Toppa med 100 g hela pekanötter. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått fin gyllenbrun färg och känns fast, ca 30 min. Låt svalna. Servera pajen med grädde.

FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris som prenumerant!

Fler recept av Roy Fares:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!